Angažovanje digitalne marketinške agencije od strane preduzeća ima veliki broj prednosti i može da doprinese unapređenju poslovanja, boljem prepoznavanjem brenda i povećanju profita.

Ali, koje su prednosti u angažovanju agencije koja je specijalizovana za digitalni marketing u građevinarstvu i zašto saradnja sa ovakvom agencijom može dodatno da vam olakša i unapredi poslovanje pokušaćemo da vam približimo u ovom tekstu.

Šta je marketinška agencija građevinske industrije?

Cilj digitalne marketing agencije specijalizovane za građevinarstvo je da pomaže kompanijama iz sektora građevinarstva da plasiraju svoje proizvode i usluge na tržište, bilo da to tržište čine projektanti, izvođači radova, distributeri, ili individualni kupci.

Agencija nudi usluge istraživanja i analize marketinških podataka, razvoja marketing strategije, kreiranja i distribucije sadržaja, nastupa na društvenim mrežama, kao i plaćenog oglašavanja.

Ovakvu agenciju čine stručnjaci koji će iskoristiti svoje iskustvo, stručnost i poznavanje marketinga u oblasti građevinske industrije kako bi razvili prilagođene strategije i taktike koje će omogućiti realizaciju poslovnih ciljeva svojih klijenata.

I, u čemu je razlika od obične marketinške agencije?

Angažovanje agencije za digitalni marketing specijalizovane za građevinarstvo može biti ključno za izgradnju čvrstog marketinškog temelja. Evo i zašto:

1. Stručnost i iskustvo u specifičnoj industriji

Ovakve agencije imaju daleko više znanja i iskustva u građevinskoj industriji od drugih agencija. One jasno razumeju složenost građevinske industrije i specifičnosti u prezentovanju proizvoda i usluga kao i načine donošenja odluka o kupovini.

Neophodno je prenositi komercijalne, tehničke, estetske i ekološke prednosti, lakoću instalacije, održavanja i korišćenja, usklađenost sa normama i standardima. I to sve na tehnički tačan i precizan, a ujedno razumljiv i zanimljiv način.

Takođe, specifičnosti u građevinarstvu utiču na određivanje načina definisanja i ciljanja različite publike. Nije isto ciljati izvođače radova, distributere, ili, na primer, arhitekte. A tu su i fizička lica kao ciljna grupa nekih proizvoda.

Razumevanje funkcionisanja sistema u građevinarstvu ovakvim agencijama daje veliku prednost u prepoznavanju i pravilnom promovisanju benefita koje nude određeni proizvodi i usluge u odnosu na konkurentske.

Mala je verovatnoća da zaposleni u jednoj standardnoj marketinškoj agenciji imaju dovoljno poznavanje građevinske industrije kako bi kreirali visokociljane kampanje koje imaju pravu poruku.

Teško je poverovati da će standardna agencija koja se bazira na klijentima iz sfere mode, prehrane, kozmetike ili auto industrije imati dovoljno iskustva i znanja da se prilagodi specifičnim izazovima građevinarstva.

Iz našeg iskustva možemo navesti niz primera na koje smo nailazili da se angažovanje marketinške agencije koja nije imala iskustva sa građevinskom industrijom uglavnom nije dobro završilo.

Kopiranje modela marketinškog pristupa iz drugih oblasti (npr. ugostiteljstva, modne industrije, turizma…) veoma često vodi ka neuspehu.

Agencija za digitalni marketing

2. Lakoća komunikacije

Građevinarstvo predstavlja tehničku disciplinu i poseduje mnogo stručnih termina. Oblasti građevinskog materijala, izolacionih materijala, elektroinastalacija, opreme za vodovod, kanalizaciju ili grejanje, građevinskih mašina i opreme, uređenja enterijera i eksterijera, projektovanja i izvođenja svih radova sadrže veliki broj usluga i proizvoda koji se odlikuju specifičnostima u svojoj nameni i praktičnoj primeni, kao i u samim nazivima (stručnim i žargonskim).

U saradnji sa specijalizovanom marketinškom agencijom nećete imati problem u komunikaciji. Nećete morati da objašnjavate i posebno edukujete ljude iz agencije čemu šta služi i čemu je šta namenjeno.

Jednostavno, govorićete „istim jezikom“.

3. Kontakti na raspolaganju

Saradnja sa marketinškom agencijom za građevinarstvo donosi još jednu prednost kao posledicu višegodišnjeg fokusa na ciljanu industriju.

Ako je potrebno organizovati marketinšku kampanju, ovakva agencija ima dobre kontakte i pristupe specijalizovanim medijima na kojima će moći da je brzo i efikasno organizuje.

Na primer, Infonet Group ima svoja 2 internet portala iz oblasti građevinarstva, kao i veliku bazu podataka građevinske industrije koju ažurira poslednjih 20 godina. Moćni marketinški alati na raspolaganju klijentima.

Da zaključimo

Odabir agencije koja će na pravi način da podrži vaše poslovanje je veoma važna odluka koja, ukoliko se pokaže kao pogrešna, može da dovede do gubljenja vašeg vremena i novca.

Sa druge strane, pravilan izbor partnera može da vam pomogne da razvijate poslovanje i ostvarujete vaše dugoročne ciljeve.

Ukoliko vam je potrebna agencija da vam odradi kraću kampanju (na primer Google ili Facebook oglašavanje), dizajnira sajt ili baner, verovatno nećete pogrešiti i ako se odlučite za neku standardnu digitalnu agenciju.

Međutim, ako planirate da sa agencijom ostvarite dugoročnu saradnju, ako očekujete partnera koji će podržavati, razumeti i pratiti vaše poslovanje, koji ima znanja, stručnosti i iskustva u vašoj industriji, sa kojim ćete imati jednostavnu komunikaciju, koji će imati inicijativu i davati svrsishodne predloge, agencija specijalizovana za marketing u građevinarstvu je pravi izbor.

Potrebne konsultacije?

Kontaktirajte nas za sva pitanja i nedoumice koje imate u vezi digitalnog marketinga vaše kompanije.

Planirate da unapredite prodaju, privučete više klijenata, ili jednostavno želite veću prepoznatljivost i zastupljenost vašeg brenda…

Stojimo vam na raspolaganju.

Infonet Group

Digitalni Marketing

Infonet group
Želite da mi vas kontaktiramo?
Pošaljite nam vaše podatke i bićete kontaktirani sa naše strane u najkraćem roku.

Podaci se dostavljaju u cilju kontaktiranja.